קרמיקה נגד החלקה

כיום קיים בתחום מגוון רחב ביותר של אריחי קרמיקה לכל יעוד, צורך עיצובי ומטרה. קרמיקה קיימת ברמות גימור שונות וביניהן קיים גם דירוג של התנגדות להחלקה, שלה ייעוד מאוד ספציפי שכדאי להכיר. 
אם אתם עומדים בפני שיפוץ הכולל גם חדרים רטובים ומרפסת או גינה, המשיכו לקרוא.

מה זה קרמיקה נגד החלקה או אנטי סליפ 

קרמיקה נגד החלקה או קרמיקה אנטי סליפ, כשמהכן היא – קרמיקה אשר מונעת החלקה על גביה.
בפרוצדורות התקינה בישראל, מכון התקנים בודק היבטים שונים של אריחי קרמיקה כגון איכות, עמידות (כריצוף או כחיפוי קיר) וגם התנגדות להחלקה, כחלק מתהליך הענקת תקן 314. תקן 2279 משנת 2005 מגדיר סיווג משתנה להתנגדות להחלקה, מרמת R9 שהוא למעשה התנגדות סטנדרטית (משמע – חלק, ללא התנגדות להחלקה) ומיועד לריצוף או חיפוי כללי פנימי של בתים פרטיים, ועד רמת R13 שהיא רמת ההתנגדות להחלקה הגבוהה ביותר המיועדת יותר לתעשייה.
מטרת התקן היא להבהיר לציבור את רמת התנגדות להחלקה באופן ברור כך שהוא יוכל לבצע בחירה מושכלת בבואו לרכוש קרמיקה לאזורים שונים בבית (R9 עבור חללים רגילים ו-R10 ומעלה בחללים רטובים ואזורי חוץ), במקומות עבודה וציבור וכן במתקני תעשייה. קרמיקה בדרגה R9 ברצפת אמבטיה למשל עשויה להוות סכנת החלקה ממשית ולכן מומלץ על דרגה R10 ומעלה. 
להלן כמה דוגמאות של דרישות התקן לשימוש באריחי קרמיקה לפי מיקומם ועל פי דרגת התנגדות להחלקה:
  • שירותים ציבוריים: R10
  • מרפסות: R10
  • חדרי רחצה ביתיים: R10
  • חדרי רחצה ציבוריים: R11
  • מקלחונים ביחידות דיור: R11
  • מקלחונים ציבוריים: R12
  • מעברים חיצוניים: R10
  • אזורים רטובים וחנויות: R11

איפה מתקינים קרמיקה נגד החלקה 

את הקרמיקה נגד החלקה מתקינים בכל מקום בו קיים סיכון מוגבר להחלקה, מקומות חשופים לרטיבות ולחות כמו חדרים רטובים (חדרי רחצה, מלתחות), אזורים חיצוניים מרוצפים, מקומות עבודה, חללים ציבוריים, מעברים ציבוריים, מטבחים מקצועיים או מוסדיים, מרפסות חיצוניות, ועוד. 

האם חובה להתקין קרמיקה נגד החלקה

תקן 2279 מגדיר באופן ברור ומוחלט את רמת התנגדות להחלקה שחייבים להשתמש בה בכל מקום ומקום. מכון התקנים מספק תו תקן ודירוג ברור לכל סוגי הקרמיקה הנמכרים בישראל (אם אינכם יכולים לראות תו תקן ודירוג, הימנעו מרכישת הקרמיקה, רכשו אך ורק קרמיקה בעלת תו תקן ישראלי רשמי). התקן בא לסייע לציבור באיתור ובחירה נכונה. בבתים פרטיים, במיוחד אם אתם מבצעים שיפוץ ולא בניה חדשה ע"י קבלן שמחויב לעמידה בתקנים, לא קיים מנגנון פיקוח על מנת לוודא אם באמת השתמשתם בסוג הנכון של קרמיקה בכל מקום ומקום ולכן האחריות היא גם שלכם – בחרו נכון בהתאם לשימוש המיועד על מנת לחסוך מעצמכם סכנות מיותרות.
חנויות איכותיות גם יספקו לכם ייעוץ ויכוונו אתכם לבחירה נכונה של קרמיקה נגד החלקה. למשל בחדר רטוב עבור אנשים מבוגרים, או עבור אנשים בעלי מוגבלויות תנועה למשל, יהיה כדאי לבחור ברמת התנגדות להחלקה גבוה יותר מהמומלץ, על אף שיש המעידים על כך שזה פחות נעים לרגליים יחפות ואף קשה יותר לנקות את רמות ההתנגדות מ-R11 ומעלה.
אך בסופו של דבר הקרמיקה צריכה לשרת את המשתמש ולהיות נכונה לו. עדיף תמיד ללכת על בטוח, על קרמיקה נגד החלקה שתבטיח כי אתם מפחיתים את הסיכון להחלקה על גביה למינימום.

ההצעות המנצחות שלנו:
שידרוג דירה ממוצעת
קרמיקה, אריחים, אסלות, חדר אמבט
הכל - בפחות מ- ₪25,000
לאיכות הטובה ביותר
שידרוג חדר אמבט שלם
קרמיקה, אריחים, מקלחון/אמבט, ברז, ארון אמבט, אסלה
הכל - ב- ₪6,000
לאיכות הטובה ביותר
שידרוג הקרמיקה בכל הדירה
קרמיקה ואריחים לדירה ממוצעת
יעלה בין ₪7,000-8,000
לאיכות הטובה ביותר
מעלים איכות - מורידים מחיר
התקשרו ובואו לביקור: 1800-50-40-90
או כתבו לנו ונחזור אליכם במהירות:


מפת אתרהצהרת נגישותייעוץ לקראת שיפוץ - בביתכם!